Projectes ANUALS

PRESSUPOSTOS PARTICIPATS 2019

Pas de vianants del carrer Ros de Palau al Carrer Mas Jardí.

Proposem de fer les obres necessàries per fer possible el pas de les persones, per l’ espai destinat a pas de vianants entre el Carrer Ros de Palau i el Carrer dels Sarriera ( senyal línia vermella). L’últim dels passos de vianants del nostra sector.

Detall del projecte presentat el dia 9 d’abril, a la Assemblea de Barris de Palau-sacosta:   Pas Ros de Palau al Carrer Mas Jardí

AJUNTAMENT. Reunió dia 16 de novembre 2018, amb els regidors de Sostenibilitat, Urbanisme i de Barri

Asfaltar el carrer Ros de Palau. No quedarà fet fins al mes de març de 2019.

Camí del Bosc, projecte dels pressupostos participats de l’any 2017. Aquest projecte, en aquests moments, només està en la fase de redacció. No està previst poder-ho fer abans del segon semestre del 2019, porta molt de enderreriment.

Antena de TV a la Zona verda.  Continuem tractant la gestió de aconseguir que tant l’antena de TV (tdt), com la Caixa de connexió i distribució de la xarxa de TV, ens quedin reconeguts com a patrimoni dels veïns, des de l’Associació. Ara ja disposem del informe d’urbanisme i del fet que el Projecta d’urbanització a la zona del supermercat, ja s’identifica la instal·lació.

Escales del pas de vianants . El tros que va des de el carrer del Sarriera i la zona verda del supermercat, esta contemplat en el Projecta d’urbanització de la zona del supermercat i que s’acabarà fent dintre del conjunt d’obres previstes, que van a càrrec del la propietat.

Escales entre el carrer Sarriera i la zona verda del supermercat
Projecte d’urbanització

PROJECTES 2018

A la reunió de JUNTA del dia 24 de febrer vàrem decidir quins eren els projectes que ens havíem de proposar de fer per aquest any 2018
1- FANALS. Acabar el projecta de l’any passat i posar els FANALS, que falten, en els pas de vianants que va del Carrer Església de Sant Miquel, fins a les escales que porten el carrer Mas Jardí.
2- ASFALTAR. Tenim dos dels tres carrers acabats d’asfaltar i ens queda el carrer Ros de Palau, com a mínim els últims 250 metres que van des del Pas de Vianants a l’encreuament amb el carrer Mas Jardí i Torres de Palau.
3- NOU PAS DE VIANANTS. Fer les obres del pas de vianants, per aconseguir connectar el carrer Ros de Palau, amb el carrer dels Sarriera, just el punt on hi tenim el transformador d’Endesa.
Després de veure amb l’ajuntament, quins eren els seus plans de millora en el nostre sector ha resultat que dels tres, el primer i el segon els tenen inclosos com a millores i per tant es portaran endavant el llarg d’aquest any,
Respecte a el tercer, el PAS DE VIANANTS, té un cost d’obra excessiu, estem parlant d’un mínim de 60.000 euros. Tindrem d’esperar l’any que ve, que segurament serà possible, ja que sé esta parlant de uns sistema de Pressupostos bianuals.

Arribats aquest punt, on bona part de les nostres necessitats d’infraestructures ja els tenim contemplades, ens va semblar que era necessari fer quelcom pel nostre barri i entorns.
L’Associació de veïns i veïnes de Palau-Sacosta i l’Ajuntament, estan deixant a punt d’obrir el nou LOCAL SOCIAL i nosaltres podíem col·laborar fen un PROJECTA INTEGRAL DE TOT EL MOBILIARI del local i presentar-lo i portar-lo, com a participació, dintre PRESSUPOSTOS PARTICIPATS, d’enguany. Es a dir posar-nos, aquest any també, el repte de votar i guanyar altre cop.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATS 2018 Projecte per condicionar el nou local social de Palau-Sacosta. Amb un pressupost total de 20.000 €, que contempla tot el mobiliari del local i equips audiovisuals i so, també una cuina amb tots els seus electrodomèstics i resta mobiliari.

SITUACIÓ FINAL  PROJECTE FANALS  2017

A l’assemblea del dia 4 de maig, que fa l’ Ajuntament amb les entitats de Palau, per presentar els projectes aprovats i valorats per Urbanisme, es quan s’ens informe de la modificació de les nostres propostes:

  1. S’ha descartat el punt 1, (zona 5 del nostra projecta Fanals), per que malgrat ser pas públic, es un caminet “C1 Sistema de places, parcs i jardins urbans”, segons el plantejament Municipal vigent. Traduït:  es tracta de un camí de terra, que fa descartar l’ instal·lació de sistemes públics d’ enllumenats.
  2. Malgrat no tenir la mateixa qualificació, que l’ anterior, també s’ha descartat el punt 5 (zona 1-2 del nostra projecta Fanals), per ser de similars característiques.
  3. Presentar un segon projecte, PER PODER VOTAR, nomes del punt 5, ara desestimat. Es tracta de fer en aquesta zona de bosc, un vial de vianants, amb escales de fusta i compactació adequada, amb uns tipus d’ il·luminaries mes adients a la zona , per on transcorre el pas. Aquest projecte, donat el poc temps que tenim, el redacta directament el serveis municipals d’ urbanisme i s’ ha anomena: IL·LUMINACIÓ PASSOS DE VIANANTS DE TORRES DE PALAU II
  4. Tota la resta, és a dir la millora dels passos de vianants, que tenim definits, coincideix amb el projecte de renovació i millora de l’enlluernament públic per increment de punts de llum i substitució de il·luminaries en els punts on ja existeixen, per part del departament d’ Enllumenat Públic i en aquest cas ES PORTARÀ A TERME PER LES MATEIXES BRIGADES MUNICIPALS I NO S’HA DE VOTAR.

FANALS DE LLUM PER INSTAL-LAR ELS PASSOS DE VIANANTS

MEMÒRIA

Els passos de vianants a la nostra zona, ja vénen dissenyats des del mateix moment que es fa el traçat dels carrers. Entre tots tenen una longitud de més de 700 metres. Sense conèixer amb exactitud el motiu perquè els promotors els varen fer, m’atreveixo a donar-ne tres:

1- Tres carrers, amb una llargada total d’uns 1800 metres i una sola sortida (la Creu de Palau- Novavenda).

2- Un desnivell de més de 30 metres, amb menys de 200 metres de distància. 3-Fins a 94 Cases i parcel•les i probablement uns 200 veïns I si aquests motius no eren suficients, ara després de més de 35 anys amb d’afegir-hi que pels que hi som des del principi,  els anys també han passat per nosaltres i per tant aquests passos de vianants ACABANT SENT, ARA MES QUE MAI, MOL IMPORTANTS.

INCOVENIENTS: TENEN MOLT POCA IL-LUMINACIO I EN ALGUNS CASOS CAP.
PROJECTA FANALS: El projecta que fem identifica aquests passos en CINC ZONES

Zona 1 i 2. És el passa que tenim des del carrer dels Sarriera, que connecta amb el Ros de Palau. Actualment no disposa de CAP FANAL:

Primer tram: Zona del bosc que enllaça des de el carrer sense sortida de la zona dels nous xalets del carrer Sarriera: DOS FANALS (2)

Segon Tram: En el carrer de Ros de Palau, la zona d’escales que tenim entre el número 10 i 12: DOS FANALS (2)

Zona 3. Pas que enllaça el carrer Ros de Palau amb Mas Jardí. Disposa d’ UN FANAL a la zona central del pas. Aquí fa falta moure el fanal del carrer Ros de Palau, que queda pràcticament a l’accés de les escales, PERQUÈ ELS IL-LUMINI DE MANERA CORRECTAUN FANAL (1)

Zona 4. Pas que comunica el carrer Mas Jardí. La seva zona baixa i alta. Disposa d’un fanal del carrer que il·lumina de manera correcta l’entrada del pas, a la zona central i tenim un altre fanal i en falta un a la part de dalt, just al costat de les escales finals. UN FANAL

Zona 5. És el pas que comunica el carrer Mas Jardí, amb el pas perimetral que ressegueix la finca de Torres de Palau. Tenim un fanal el mig, però l’accés de Mas Jardí queda completament fosc. UN FANAL(1)

Zona 6. És el pas perimetral a la finca de Torres de Palau, des del carrer de Sant Miquel fins a Mas Jardí. Aquí amb una llargada del Pas de més de 500 metres, només i hi ha un FANAL QUINZE FANALS (15)

TOTAL DE FANALS A INSTAL-LAR: VINT-I-DOS

PRESSUPOST ESTIMAT:       18.000€

Fanals Urbanització Mas Jardí