Inici. Qui som

Benvinguts a la nostra web, que acabem d’estrenar. Abans de res en permeto de presentar-nos com l’associació de veïns Mas Jardí. Som a Girona i estem a Palau-sacosta i com alguns poden endevinar, pel nostre logo, estem en el paratge de Torres de Palau, el Castell de Palau, o com he trobat a Wikipedia: PALAU CASTELL DE SACOSTA. Com associació tenim molts anys, quasí tants com la foto feta pel nostre company de Junta Pepe Herrero de la primavera del 1983, que ens acompanya en aquesta web.

Com diu l’acta fundacional: “A la ciutat de Girona, el deu de Juny de 1988, a les dinou hores i trenta minuts, s’han reunit al domicili del primer compareixent, situat a la urbanització “Torres de Palau II, núm.17, de Girona en FARRIOL DANÈS I BALLEL, En JOAN VIDAL I XIFRA i En JOAQUIM NOGUER I MARTINEZ…..”.Acorden fundar l’ ASSOCIACIÓ DE VEÏNS MAS JARDÍ.El Castell de Palau, pels que no ho coneixeu, queda a la part més alta de Palau -sacosta, davant de l’Església de Sant Miquel i sobre el vessant que cau a la vall d’Onyar, que durant segles, han estat els seus terrenys de conreu.

En aquests primers anys de la dècada dels vuitanta, Girona comença a créixer, ho fa el centre de la ciutat, amb la seva expansió cap al sud, amb els carrers de la Creu primer en la dècada dels setanta, després el carrer D’Emili Grahit i amb la desaparició de les Casernes (1999), ja s’arriba el pla de palau. Però també ho fa a les seves perifèries, com és el cas de Montjuïc, buscant llocs atractius per dissenyar nous espais per viure i Palau, també, és un d’ells. De fet Així neixen uns senzills, curts i costeruts carrers, sota les Torres de Palau. Parlem del carrer dels Sarriera, nom que referència els propietaris del Castell en el segle XV (família Sarriera, desprès comptes de Solterra), el carrer Mas Jardí, perquè el final del carrer hi ha un Mas amb aquest nom i el Carrer Ros de Palau, amb honor al músic i sardanista, fill de Palau Sacosta,  Martí Planas i Busó, “El Ros de Palau” (1910-1986)

L’associació es constitueix, com diu l’article 6è., dels seus estatuts, amb dos objectius:

  1. Fomentar les bones relacions de veïnatge entre les persones que habitualment viuen a l’urbanització.
  2. Millorar les condiciones de vida col·lectiva, col·laborant amb l’Ajuntament, en qualsevol de les formes admeses en Dret, per a l’establiment de serveis urbans d’ús comú i per l’adequada i millor prestació de serveis col·lectius.

I com resum de l’idea d’associació que neix aquest any 1988, en quedo amb les línies finals que diu la resolució de la Generalitat: “ Realitzar totes les activitats que, directament o indirecta, tendeixin a garantir als associats un millor gaudi de les seves respectives propietats, i a fer més confortable la convivència nascuda de les relacions veïnals

I desprès de parlar d’on som, hem de parlar de qui som. A l’apartat 9e., diu que el “títol d’associat és personal i intransferible”, i si en l’ article sisè parla del context d’urbanització, s’entén que tenen dret a ser socis, tots els que hi viuen, sempre que compleixin amb els deures establerts dintre dels nostres estatuts, encara que per descomptat no necessàriament de manera exclusiva.

La Junta actual, només vol donar continuïtat a la tasca, que el llarg d’aquests anys han fet altres companys, això si, aprofitant al màxim les noves tecnologies, com és ara aquesta web, que ha de ser des d’ ara mateix la nostra principal eina de comunicació amb tots els nostres associats.

Valentí Giralt, President.