ELS VEÏNS OPINEN.

10 de juliol de 2021

Escrit que he rebut fa uns dies i en sembla interessant. Com no podria ser d’altre manera, expressa la seva opinió, però parlar de temes que ens afecten a tots. En el escrit es parla d’unes fotos en un arxiu privat, que nosaltres no podem publicar.

Hola, Valentí.

Crec que s’hauria de fer un advertiment als veïns de la urbanització que tenen tanques vegetals entre la seva parcel·la i el carrer. Netejar les restes (branquetes, fulles, palla,…..), que generen aquest tipus de tanques, és responsabilitat seva, no del servei de neteja de l’ajuntament. I més, quan venen els seus jardiners a podar-les. Quan fa vent, s’escampa per tot el carrer, tapa els embornals i envaeix les parcel·les veïnes. Per cert, la màquina que escombra les voreres dels carrers cada vegada passa menys sovint i no neteja igual bé, com el camió que ho feia abans.

Per altra banda, vull manifestar que la neteja que s’ha fet de la parcel·la de davant és una vergonya. Han deixat en el terra de la vorera i enganxat a la tanca metàl·lica un munt de palla i fulles seques, que es van escampant pel carrer cada vegada que fa vent. En l’interior, també han deixat les herbes amuntegades que s’assequin. Els operaris d’Aigües de Girona han desembussat diverses vegades, els darrers dos anys, l’embornal que hi ha a l’altre cantó de carrer del número 16. M’estic plantejant, a títol personal, denunciar a la seva propietària en els jutjats. Són ja molts anys de saltar-se totes les normes cíviques de sostenibilitat, medi ambient i neteja. T’adjunto un enllaç a una carpeta de fotos que reflecteix l’historial de merda d’aquesta parcel·la. Quan es posin a construir les cases, en temps de pluja, val més que marxem de vacances.

Ja saps que no tinc WhatsApp. Per la meva part, no hi ha cap inconvenient que comparteixis aquest correu electrònic amb la resta de veïns. Al contrari, si tu ho consideres convenient, m’agradaria.

Una salutació i gràcies per la feina feta.

Joan Oliva

Any 2019

Tinc 71 anys, i en continua sorprenent el cinisme. Acabo d’escriure la paraula i ara mateix no estic segur del que vol dir i no estic segur que serveix per explicar-vos el que vull dir. Segons el diccionari “el que impúdicament fa gala de menysprear els valor morals”. Tot aquest preàmbul, per parlar d’un comentari que m’han fet arribar, amb foto inclosa, una veïna. Es tracta d’un os (considerablement gran), llençat el seu jardí, per el punt on els seus gossos es passejant, saludant els que per allà passant. Com molts d’altres, aquesta veïna te uns gossos tancats dintre del jardí, que quan la gent i passa a la vora es dediquen bordar, com fan tots els gossos, a pràcticament totes les cases. Ens poden o no agradar aquests animals, ens poden o no molestar. També ens poden molestar les fulles que cauen dels arbres, la pluja, el vent, el sol, les persones. Però arribat aquest punt, hem de reconèixer que som nosaltres que tenim un problema, no els altres. Quan axó no es reconeix i a sobre fem actes grollers, com aquest, que acabo d’explicar, i ho fa d’amagat i quan ningú ho veu, es quan em surt la paraula cínic. Dit tot axó, també podem suposar, que es pot tractar de mainada fen les seves “gràcies”, tot i que per mi, en cap cas es justifica. Seria bo, que el meu comentari servis per desactivar aquestes actituds incíviques i com he dit cíniques. A la meva veïna, que m’ha demanat consell i se sent maltractada, li vull aconsellar, que davant d’aquestes actituds, s’ho agafi en tranquil·litat, mes enllà de l’emprenyada inicial, per estar per damunt d’aquestes impertinències. Segur que es la millor lliçó.

Ossos i gossos, una altre carta.

Bon dia a tothom. Article dia 4 de maig a La Vanguardia, sobre el tema Drons. Crec interessant sobre un problema que hem viscut recentment a la nostra Urbanització. Lluis Perpinyà

ACCÉS A L’ARTICLE DES DEL SUBRATLLAT : Article dia 4 de maig a La Vanguardia

CONTENIDORS I NETEJA.

Vull parlar dels espais que ocupen els contenidors de deixalles, brossa, paper, vidre, etc. La publicitat institucional, amb les seves campanyes de conscienciació, ens diu bàsicament que dipositem el que portem, “dintre del contenidor”. Es la primera condició per tenir net aquest espai. Però mantenir aquests espais net, és cosa de tots, de l’empresa que ho recull i de nosaltres, els veïns, que hi portem els materials. També és cert que no sempre tot el que hi portem cap dintre del contenidor. En aquest cas, hem de fer algun esforç afegit, per exemple “fer servir el cuter” per trossejar la capça de cartró, i abocar-la el contenidor de paper.

CAPÇA DE CARTÓ EL COSTAT DELS CONTENIDORS

…..o telefonar a la deixalleria avisant que tenim un moble per llançar o runes de petites obres, i ens donaran el dia que ho podem treure i ells ho venen a recollir.

La deixalleria, ens va dir que no tenia cap avis d’aquest moble.

Finalment vull parlar de la neteja, el voltant del contenidor. En aquest cas, són els serveis de neteja de l’ Ajuntament, qui ho han de fer i he de dir que ho fan a mitges, perquè entre les voreres i els contenidors hi creixen les herbes, i tot sovint , está ple de fulles seques. Doncs mentre discuteixo amb l’ajuntament d’aquest problema , jo, i en consta que un altre veí, hem decidit, que també ho podem fer amb els nostres recursos. Per exemple , quan tinc el jardiners a casa. Resultat ho tenim net.                                                                                                                  “mentre esperes, que els altres ho facin, ja s’ha fet fosc, amb deia el meu pare”                                                                                    Valentí Giralt i Puignau

Abans de la neteja.
Després de la neteja.

 Explica’ns, el que vols dir, del nostre entorn i barri. Tant se val, si es una queixa o hi ha quelcom, que ta agradat. Fes-ho per carta. “Enviar una carta és una excel·lent manera de traslladar-se a una altra part sense moure res, excepte el cor.” PETRONI

Els escrits ens els podeu fer arribar per correu electrònic i poden portar fotos (una o dues) . Han de ser firmats en nom i cognoms. Un cop a la setmana els deixarem penjats aquest apartat.         

Hem volgut obrir aquest apartat, per donar veu directa i sense filtres, a les diversitats d’opinions que es donen. Opinions, que cada un de nosaltres vol transmetre, explicar i compartir. Segur que no se us pot escapar, que aquest apartat, vol ser, el que molts volen expressar fent servir el canal de WHATSAPP, que no s’ha creat per aquesta la finalitat. S’ha creat per donar ALERTES DE SEGURETAT. La seguretat de tots.                                   

En el nostra WHATSAPP de seguretat, us necessitem a tots, però nomes hi serem tots, si tots treballem pel mateix objectiu. Quan això no es axis, alguns es donen de baixa. CADA BAIXA ES UNA PÈRDUA D’EFICÀCIA.