BOSCOS. Neteja i desbrossament

Feines de desbrossament en el bosc del sector: “escales del bosc”, entre el Carrer dels Sarriera i Ros de Palau, mes de març de 2021

Aquest any després d’insistir sobre la necessitat de deixar aquest sector del sotabosc, suficientment net, per esvair la por dels veïns, sobre la possibilitat d’incendis i sobretot esporgr i fins hi tot tallar, alguns dels arbres que donen a les cases del carrer Ros de Palau. Amb els any alguns d’aquests arbres els hi queien materialment al damunt dels seus jardins i taulats.

AJUNTAMENT. Reunió dia 16 de novembre 2018, amb els regidors de Sostenibilitat, Urbanisme i de Barri

 Pla contra incendis, consta de dos tipus d’intervencions en els boscos: “Primera Intervenció” i “Manteniment”. Esta fet per a tot el bosc públic de la ciutat de Girona.

Respecta aquest Pla, ens comenten que te un pressupost d’ execució fixat de 237 mil euros, amb l’ idea de poder aplicar l’ acció, en dos anys, per fer mes fàcil l’ assignació pressupostaria, tot i que s possible que les retallades pressupostaries del 2019, poden acabar afectant aquesta partida.

Donat el cas, s’intentarà se mes selectius i actuar a les zones mes perilloses. Nosaltres, aquí a Palau, estem en un punt de baixa possibilitat d’incendis, per tant s’escau aplicar processos de manteniment, que ja se estan fent.

Neteja de les zones en bosc, que son publiques i les zones verdes del barri

Ens oferim a col·laborar directament amb parcs i jardins, per fer un seguiment de les actuacions previstes i evitar els endarreriments que s’ha produït aquest any, entre el mes d’abril a Juliol. El departament ens passarà la informació adequada.

bosc brut
Bosc entre Ros de Palau i Sarriera
bosc brut

 

Bosc Net
Bosc entre Ros de Palau i Sarriera
Bosc Net

 

Fem notar, la diferencia d’actuacions de les brigades, a la hora de netejar i desbrossar en el bosc que tenim entre el carrer del Sarriera i Ros de Palau. Tenim tot un seguit de cases, entre els n. 14 i 20, que el bosc els hi cau pràcticament damunt de les seves tanques.

17-11-2018

Ha quedat neta, de sota bosc, tota la franja, que va des de el nº 14 al nº 20 de Ros de Palau. Es tracta d’una franja d’ entre tres i quatre metres d’amplada, a tocar a les tanques, que donen el bosc.

DESPRES
Zona bosc entre Ros de Palau i Sarriera
DESPRES
Zona bosc entre Ros de Palau i Sarriera
Després de netejar